Haken is verbinden

Augustus 2016

Haak je aan? Haken is verbinden

Wat is de bedoeling?

In 2018 - als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- willen we als Nederland de wereld laten zien wat "Iepen Mienskip" (het thema van dat jaar) is, door de grootste gehaakte deken van de wereld neer te leggen die de kracht, warmte, diversiteit, verbondenheid en kleurrijkheid van onze samenleving visualiseert.

Die grote deken bestaat uit 10.000 stuks gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar gekoppeld worden. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben. Op deze manier loopt de "rode draad" door van het bolletje wol waarmee je begint tot de mens die de deken ontvangt.

Waarom is het belangrijk?

In de vaart der welvaart zijn we het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. Juist nu ontdekken we als burger in de transformatie naar een participatie samenleving hoe belangrijk, nuttig en waardevol een sociaal netwerk is.

Maar hoe deden we dat ook al weer? Hoe onderhoud je zo'n netwerk en wat kun je er mee?

Door samen te haken deel je tijd en kennis met elkaar en leer je elkaar op zodanige wijze kennen dat je elkaar (indien nodig) hulp kunt vragen en kunt bieden.

Hoe kunnen mensen meedoen?

Je kunt op 3 manieren meedoen: ten eerste kun je een of meedere granny squares (Beppes Blokjes) haken in de maat 10x10 cm en die opsturen of brengen naar de inleverpunten in de buurt. Dus ook naar CreabyBea, Stationsstraat 125, 3851 ND Ermelo. Zie hiervoor de Facebook pagina van Haak je aan? Haken is verbinden en de Facebook pagina De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Voorbeelden zijn verzorgingshuizen waar haakgroepen zijn die er een deken van 140x200 cm van maken. Je kunt ook met je buren, vrienden, sportclub, zangkoor, tuinvereniging of collega's samen een deken haken. Materiaal, kleur en patroon zijn vrij naar keuze als de maat van de deken van 140x200 cm is. Ook deze dekens kun je inleveren bij de inleverpunten. Tenslotte kun je je talent of netwerk inzetten als je niet kunt/wilt haken.

We zoeken naar mensen die ons helpen bij communicatie, logisitiek, etc. Iedereen kan meedoen, iedereen is van waarde! Kijk op de facebookpagina's Haak je aan? Haken is verbinden. en De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld voor informatie, events en foto's van dekens die al klaar zijn. Op de facebookpagina @samenhaken (alias voor Haak je aan? Haken is verbinden) staat alle info, events en weetjes.

Op de facebookpagina @GGDW2018 (alias voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld) staan de foto's van de dekens die al klaar zijn.

Doe je mee?

 

Welkom | Nieuws | Workshops | Inspiratie | Aanbieding | Haken is verbinden | Foto's

Design CreabyBea